Design By Praise

FREAKY FOOD FESTIVAL

Deze opdracht is gegeven door “De Parade”. De organisatie van de Parade heeft een festivalconcept bedacht waarbij het eten onderscheidend, experimenteel en verantwoord is. FREAKY FOOD FESTIVAL is daarom gekozen als naam voor het festival. De sfeer wordt zowel bereikt door de samenstelling, uitstraling en presentatie van de gerechten als door allerlei activiteiten op het festivalterrein. Het gaat om de beleving; proeven, ruiken, voelen en horen. Over het eten, de koks, de bediening, de gasten en de freaky types die op het terrein rondlopen. De opdracht voor ons was om een ontroerende poster voor dit festival te maken.

Toelichting op eindproduct

Posters

In mijn design heb ik zoveel mogelijk rekening proberen te houden met hetgeen wat de parade uitstraalt. Ik heb gekozen oor man vrouw en kind om te laten zien dat het voor alle leeftijden en geslachten is.

De kleurcombinaties zijn omdat het een zachte en rustige uitstraling geeft 

Het eten komt uit het hoofd omdat het grootste gedeelte van ruiken, proeven en vielen vanuit het brein komt. 

Animatie

Ik heb de planten uit het hoofd laten komen om de posters ook tot leven te brengen. Wanneer de tekst waar gastronomie samen komt verschijnt komt het hoofd ook weer bij elkaar als een soort symbool. De vlinders staan symbool voor de vrijheid die bij de parade ook vrijkomt.

ONDERZOEK

Voordat ik begon met ontwerpen, heb ik onderzoek gedaan. Ik heb bijvoorbeeld de posters van ‘The Parade’ zelf onderzocht en ze in verband gebracht met verschillende woorden. Daarna heb ik 3 verschillende moodboards gemaakt in de thema’s die mij aanspraken: ‘Freaky’, ‘Surrealisme en dromen’ en ‘Film noir en melancholie’.

Uiteindelijk koos ik ervoor om surrealisme en freaky samen te voegen voor mijn conceptvorming.

SCHETS PROCES

Ik experimenteerde eerst met verschillende materialen en vormen. De schetsen die ik maakte leidden tot een poster waar ik uiteindelijk niet mee verder ging. Ze hebben wel geholpen om mijn uiteindelijke concept vorm te geven.